Sealiha sült.
Üle pika aja sai tehtud jälle sülti. Minu viimane süldi tegemine jäi aega mil veel oma õpingute raames süüa tegime ja koolikohvikus müüsime.
Tekkis soov vana aegu meenutada ja kõik uuesti,seekord täiesti ise läbi teha.
Meie vanaisa tegi kunagi sünnipäeva eel alati sülti, mäletan hästi ,kuis köögis katel podises, sukasäärde oli lisatud musta tera pipart, potis oli veel sibulat ja loorberit, vanaisa ei kasutanud kunagi leeme valmistades ja kooti ning sealiha keetes porgandit. Ja see mõnus lõhn , mis liha keedes tekkis oli nii võrd hea.. ma ei tea aga mulle meeldis ja kui liha valmis sai , siis olime me õega alati kohal et, seda liha süüa.
Mina kasutasin süldi tegemiseks :
*Seakooti
*Seajalad
*Loorberit
*Musta pipart,
*Soola
* Vett
*Sibulat
Minu õpetaja koolis kunagi mainis et, kallerduva teeb süldi just kaua keenud leeme tulemus. Nii et zelatiini pole eraldi vajagi..
Vaja läheb: sea tagakoot,seajalad, sibul,loorberi loorberilehed.
Jaotada liha ennem karpidesse ja valada leem peale ning asetada külma tarduma.
Valmis!
Tekkis soov vana aegu meenutada ja kõik uuesti,seekord täiesti ise läbi teha.
Meie vanaisa tegi kunagi sünnipäeva eel alati sülti, mäletan hästi ,kuis köögis katel podises, sukasäärde oli lisatud musta tera pipart, potis oli veel sibulat ja loorberit, vanaisa ei kasutanud kunagi leeme valmistades ja kooti ning sealiha keetes porgandit. Ja see mõnus lõhn , mis liha keedes tekkis oli nii võrd hea.. ma ei tea aga mulle meeldis ja kui liha valmis sai , siis olime me õega alati kohal et, seda liha süüa.
Mina kasutasin süldi tegemiseks :
*Seakooti
*Seajalad
*Loorberit
*Musta pipart,
*Soola
* Vett
*Sibulat
Minu õpetaja koolis kunagi mainis et, kallerduva teeb süldi just kaua keenud leeme tulemus. Nii et zelatiini pole eraldi vajagi..
Vaja läheb: sea tagakoot,seajalad, sibul,loorberi loorberilehed.
Keeta niikaua kuni liha tuleb kondi küljest lahti.
Sorteerida ja puhastada liha kontidest ja kõõlustest.
Hakkida ja lisada leemele ning lasta uuesti keema.
Valmis!
Kommentaarid
Postita kommentaar