Postitused

Kuvatud on kuupäeva 2019 postitused

Sügis.

Kujutis
 Enam see puu selline kollastes lehteis pole,mil selle pildi lisan, kuid oli nädal tagasi. Hoogsalt on puudelt lehed juba langenud, ning puude varjust hakkavad välja ilmuma meie vastas olevad kortermajad :D Aga oi kui ilus see pilt on.. nii meeldis see vaade koduaknast..

Õunapommid lehtaignas.

Kujutis
Üks improviseering, mis tunnistati üllatavalt heaks , lisandiks kõrval vaarika moos.

Koos tütrega. / Loome kunsti.

Kujutis
Tegelikult suurt vahet pole, vähemalt minu puhul kui perfektne mu kommi puu on, me tegime selle koos tütrega, muidugi tema oma ja mina oma, aga selles suhtes, istusime köögis ja maalisime ja muljetasime. Tema tegi oma kommipuu oma vanaemale, minu oma läks mu baarikapi, mille ka õige pea tühjaks söödi .. :D muidugi ma ise ka. Jan sõi lutsukomme ja oma Draakoneid, ja issi ja mina,ning Bella Kinderit.

Papagoi legginsid.

Kujutis
Siinkohal on venivast kangast retuuse teha algajale eriline möödapanek, arvestades seda et ma alles õpin seda masinat tundma. Lapsele väga meeldisid need retuusid, nii palju kui need kestsid.. kui olen enam vähem masinat tundma õppind , tulen selle kanga juurde tagasi.... ... kui tulen..

Tütre nukule: Pidzaama pluus.

Kujutis

Mmm sushid.

Kujutis
Mees läks linna nädalavahetuseks , ja meie koos lastega otsustasime süüa miskit , mis taimetoitlase jaoks muidu lõhnab eriti vängelt. Tegime sushit, lumekrabi ja lõhega. Ka Jan sõi isukalt. Muidugi ilma wasabi ja sojakastemeta.

Hotdogi vardad

Kujutis
Tütar valmistas seekordki klassiõhtuks hotdogi vardaid sest eelmine kord läks kõik üllatusena kõikidele klassikaaslastele peale. Üllatuseks maitseks see kõigile, ja järgi ei jäänud midagi, ja ega seekordki.

Magamistuba.

Kujutis
Leidsin oma telefonist pildid enne ja pärast, oma magamistoale uue ilme andmist. Tapeetisime seinu ,kui olin ise 3. lapse ootel ja 30 nädalat lapse ootel.

Vanemaid tegemisi..

Kujutis
Läksime vaheajale! 🍰 Üks tubli veerand jälle selja taga ja uus ees! Tegime tatrajahu biskviidirulli maasikamoosiga 🍓 ! ( Ühtlasi ka esimene katsetus üldse biskviidi rulli teha, tulemus oli üllatavalt hea..) Mehe 28 sünnipäeva tort Isadepäeva võileivatort. /Lihavaba

Kiiksuga kook.

Kujutis
Kiiksuga kook tütrele, ta väljanägemisest nii vaimustuses aga ,koogi sees on eri värvi biskviidipõhjad ! Kook oli hea , aga nii palju üht teist muudaks järgmine kord..

Metallkohvri uus elu..

Kujutis
Meie Mesikäpa kohver leidis kasutust. Lõime sellise kohvri kus magnetilised tähed ja pulkadel inglis keelsed sõnad , et laps saaks mängulisemalt inglise keelt õppida. Talle juba meeldib , pulkadel olevaid sõnu magnetitest kokku panna. :)

Rööm .. tellimuse üle..

Kujutis
Seekord tellisin veelkord siiski Veggost asju, ma lubasin et ei telli,nende esimese pika tarneaja tõttu, mis nii pikale venis kuid mu üllatus oli seekord suurem et, reaalselt tellitu tuli ära 2 päevaga. Ma olin ülimalt õnnelik, ja ei jõudnud ära oodata mil ma.neid piima alternatiiv tooteid pojale pakkuda saan.. igastahes , mis ma siis tellisin 50€ eest.. Kogu tellimus. Täpselt kõik mis kirja sai pandud. Endale teeseene joogid, mis eelneva korraga nii meeldima hakkasid.. Piimavabu maiustusi, seekord teiste maitsetega. Iirisekommid banaani ja suured pitstaatsia müslibatoonid. Täiesti poolumbes korvi lisatud, teadmata kas laps neid üldse sööbki. Aga kui ei söö , siis eks söön ise ära. Suuremale kel piimatalumatust pole , tunnistas kookose oma päris jälgiks, pojale see vastu meeldis ja ta sõi minu üllatuseks piimavabad kohukesed kõik ära. Järgmine kord tellin veel.. Juustud, mille pärast üldse tellimust tegema hakkasin. Vana hea violife vegan juust. Veggo on mingi uus juust

Kampsun pojale.

Kujutis
Kampsuni tegemiseks läks aega 6 päeva, esialgselt oli plaan teha 8 eri lõngaga, kuid ühtäkki hakkas see 5 eri lõngaga tulemus rohkem meeldima ja nii jätsingi.. Üritasin hoida üht joont , ja heegeldada värvid täpselt selles järjestuses varukatele ,kui ka on rindkerel. Lukk ei olnud esialgu üldse ette nähtud, aga kuna see oli mu teine katsetus üle pika aja kampsunit teha siis esimene selline kampsun ei läinud üldse selga, isegi pea ei läinud läbi, ka tegelt seekordne eriti ei läinud , mu viga! Aga õnneks mu uuele saabunud õmblusmasinale , sain luku vahele panna :) Ja ma ei pidanud jälle kõike otsast alustama vaid kampsun sai siiski ära tehtud.. Ja sai selline.. Lisan edaspidi pildi ka kandja seljas.

Head õpetajate päeva! II osa

Kujutis
Ka poja lasteaia õpetajaid on paslik meeles pidada , nende tänuväärse töö eest, igapäev meie lapsi arendades ja hoolitsedes nende eest. Olgu see kink kasvõi väike aga rõõm see eest suur. Aitähh teile.

Head õpetajate päeva!

Kujutis
Tütre klassijuhatajale shokolaadi/tasku kaart.Kaane all olevasse ümbrikusse kirjutab tütar ise tänusõnad õpetajale.

Piimavaba õunakook

Kujutis
*Nisujahu *Taimne või (piimavaba) *Alpro mandlipiim *Suhkur *Õunad *Vanillisuhkur *Küpsetuspulber *Munad Vahusta üks muna suhkruga heledaks vahuks. Lisa 50g võid ja piim munavahule, sega. Läbi sõela sega eelnevalt kokku segatud jahu,küpsetuspulber. Sega. Vala ühtlaselt koogivormi, ning pane taignasse õhukesed õunaviilud sisse, küpseta ahjus 45 min. Jahuta ja puista peale tuhksuhkru ja vanillisegu , läbi sõela. Naudi.

Vahelduseks : Tiki

Kujutis

Isetegemisi.

Kujutis
Vilditud pross Ajakirjade/ reklaamlehtede , arvete hoidik. Kokaraamatute ümbris Kõrvarõngad.

Lelu pojale : II osa

Kujutis
Traksid tulid merinovillasest lõngast. Kutsu on enam-vähem valmis, viimased asjad veel teha.. **************************************

Shokolaadi tasku/kaart tütrele.

Kujutis

Shokolaadi tasku/kaart.

Kujutis

Nature Moi juustud Janile.

Kujutis
Need tuleb kuidagi Janile meeldivamaks saada, eks ma annan nüüd homme teada, mis ma neist teha plaanin , ja kuis need Janile maitsevad. Tal oli kiusatus juustu järgi , ja andsin talle ühe viilu sellest juustust. Sellest on nii palju aega möödas kui ta esimest korda seda juustu sõi. Aga ta tõukas nüüdki tagasi, ei ta ei taha seda... Kui mul tõesti sellest midagi head teha ei õnnestu, nii et ka laps sööma saaks. Peab hakkama jälle Violife Block Originale juustu, sest see on miski , mida ta kindlasti sööb, ta ei näeks isegi vahet :) Sest nii ehe. Ma võin tõesti oma sõnu süüa , ja lubada et ma enam Veggost ei telli. Kuid kui tulebki välja et , üks kõik mil moel pole võimalik seda juustu sööma saada, tuleb siiski tellida.. Kuna hind samaväärne Nature Moiga , aga maitse ehedam.. Mind kohutab aint mõte , kas ma seda jälle nii pikalt ootama pean. Sest tahaks kindlasti Oatly kaerapiima ka Janile proovimiseks ära tellida.. Aga eks näis.. Ma tahaks kunagi väga loota et, pojal läheb

Piimavaba nädal II / 28.09-

Kujutis
28.09.19 Rosina- Kaerahelbepuder. *Kaerahelbed *Vett *Rosinaid (leotamiseks ka vett) Kartulisalat  *Kartul *Hernes Salati kurk Porgand Värske kurk Sibul Paprika Maks & Mooritsa 77,7% lastevorst (piimavaba) Vegan Majonees Oatly kaerapõhine köögikaste ( alternatiiv hapukoorele) Soola    29.09.19 Omlett lastevorsti (Maks&Moorits 77,7% piimavaba) ja tilliga. Munad,  Maks&Moorits 77,7% piimavaba Tilli Soola Kana-Karri ( Jani lemmik) *Riis *Kanafilee Porgand *Paprika Sibul Alrpo köögikaste Karri maitseaine Till 30.09.19 Sprotid õlis Makaronid juustuga. *Makaronid *Keiju või (piimavaba) *Nature Moi vegan juust *soola 01.10.19 Makaroni-"piima"supp *Makaronid *Mandlipiim *Soola 2.10.19 Keedetud kartul ja porgand / külmakastmega *Kartul *Porgand *Coopi taimne köögikaste *Tilli *Soola *Vett Valsoia granadilli-virsikujogurt (piimavaba) 3.10.19 Kartuli-kaalika ahjuvorm *Kartul *Kaal