Postitused

Kuvatud on kuupäeva veebruar, 2020 postitused

Vegan ! Sai.

Kujutis
*Pärm *Taimne piim *Jahu *Suhkur *Küpsetuspulber. Tütar pinnib korduvalt, millal sa jälle seda head saia teed ? Kunagi ikka. Aga praegu tõesti ei jõua..

Vegan ! Jäätisekokteil.

Kujutis
Blenderdad piimavaba jäätise koos marjanektariga üheks. Ja polegi mingit müstikat. Lastele meeldis !

Vegan ! Valge vahuvein.

Kujutis

Vegan ! Teravad kastmed.

Kujutis
Kui ma enam vähem julgemaks saan, proovin kindlasti järgi. Praegu jääb poe letil neid aint imetleda..

Vegan! Datli põhjal , shokolaadikreemid.

Kujutis
*Datlid *Kaerapiim *Tumeshokolaad. Blenderda datlid vähese kaerapiimaga ühtlaseks massiks, sulata tumeshokolaad veevannil. Blenderdatud datlid pane magustoidu põhjaks, ja vala tumeshokolaad peale. Lase külm kapis tarduda.. üllatavalt meeldiv moussse ;)

Vegan ! Täidetud tortillad.

Kujutis
*Riis *Porgand *Sibul *Paprika *Vegan juust * Vegan majonees *Tomatipüree Keeda riis, riivi porgand, tükelda paprika ribadeks ja sibul kuubikuteks, prae kergelt läbi. Sega keenud riisiga kokku. Laota lauale tortillad , määri põhjale vegan majoneesi ja lisa riisi-porgandi-paprika-sibula-segu, ja see järel natuke vegan juustu. Rulli kokku , ja  kinnita hamba tikuga, tee kõigiga nii, nirista üle tomatipüreega , ja puista peale vegan juustu. Pane ahju nii kauaks kuni näed et tortilla ääred kergelt küpsend ja juust suland ..:) Naudi !

Vegan ! Beseed ..

Kujutis
*Kikerhernevedelik *Suhkur Vahustada kikerherne vedelik , aeg ajalt suhkrut lisades tugevaks vahuks.  Küpsetada ahjus kuni näed et, besee on ühtlaselt mõranenud, see tähendab läbi küpsend. .. :) Kikerherne maitse kaob küpsetades ära, ja jääb ehe besee maitse .. üllatavalt hea :)

Vegan ! Õuna plaadikook.

Kujutis
Pane 100ml õli kausi põhja lisad suhkru ja siis taimse piima,jahu ja sega. Lisad teelusika täis soodat, sama palju küpsetuspulbrit, ja törts õunaäädikat. Segad läbi, ja lisad lõpuks tükeldatud õuna kuubikud. Küpsetad ahjus ,kuni pealt on kuldpruun.  :)  ja hambatikuga torgi natuke kooki läbi, kui miskit tiku külge kinni ei hakka, on ühtlaselt läbi küpsend ja valmis.

Vegan! Bataadi-porgandi kotletid.

Kujutis
K üpsetas ahjus 3 bataati pehmeks ( piisab täiesti kotletti seguks) , samal ajal riivid peene riiviga porgandi ja hakid sibula kuubikuks. Praed pannil kergelt läbi ,lisades paprikapulbri. Kui bataat küpse nii et koor tuleb maha, koorid bataadi lisad selle pannil praetud sibula ja porgandi segule. Pressid bataadi puruks, ja lood ühe kreemise segu, ( tükke ei tohi jääda) lisad riisijahu ja soola, mätsid kätega ühtlaseks kotletti seguks,lisad persillade, ja sõtkud kogu maitse aine sisse. Teed pallid ja peopesaga surud nad laiaks, ning praed pannil kergelt ühelt poolt ,kui teiselt poolt läbi. Järelküpsetad ahjus 15 min. Ja valmis.

Vegan ! Küüslaugu leivad.

Kujutis
Neid sai õpingutel väga palju tehtud. Ja teen neid siiamaani kodus,lastele. Kui tuleb küüslaugu leibadest jutt, siis alati tahetakse just neid , mitte ei haarata poes küüslauguleivade ämbri järgi.. Ja mina endamisi imestan , kui kiiresti läheb päts leiba sellisel kujul ära söömiseks :D

Vegan ! Mõned õhtusöögid.

Kujutis
Jasmiini riis ja seenekaste. Jahu kaste on tehtud : Kuumutades õli pannil, lisades seened, ning see järel nisujahu ja taimsepiima.. Kuumutades kastet keemiseni ja lisades köögiviljapuljongi.. Tatar. Jahu kaste. Peedi-küüslaugu salat. (Riivid punapeedi, hakid küüslaugu, lisad Oatly kaerakoort,vegan majoneesi ning tiba soola.. segad ühtlaselt läbi , ja ongi salat valmis.. See oli üks suurem õhtusöök, iga ühele eraldi. Ise sõin tofukroketeid ürtidega ja mees sõi peedikotlette, mida olen varuga külma valmis teind.. Kikerhernesalat. Ja ahjukartul-porgand ning külmakaste..

Vegan ! Küüslaugused shampiljonid.

Kujutis
Nägin ideed Instagrami ühes videos. Minu oma on improviseering, kuna on tehtud alternatiivse juustuga. Kuumutad õli pannil ja lisad tükeldatud küüslaugu, praed läbi, lisad seened.. ning segad neid küüslauguga läbi, lisad kaerapiima ja Nature Moi juustu, sulandub ilusti ühte koos seentega. Enne serveerimist puista peale natuke soola ;) Lapsed kes skeptiliselt kõrval olid ja selle valmimist vaatasid, tegid nägusi et, õhh küüslauk , ja mis asi see veel on? Palusin proovida , ja laps ütles juba teistmoodi " Emme ,see on nii hea, kas ma võin veel võtta :) "

Vegan! Piimavaba kakaopuding.

Kujutis
Ajan esialgu sojapiima potis keema, samal ajal segades, möödan klaasis maisitärklise ja vee, lisan selle keema tõusnud piimale. Lõpuks lisan kakaopulbri, ja segan nii kaua ,kui näed et, piima-maisi-kakaosegu muutub konsistensilt paksemak s, lisan kaussidesse ning panen mõneks ajaks külma jahtuma.  :) Hea ja maitsev on kahte pidi, mul pildil moosiga, sest lapsed tahtsid just nii aga ka väga maitsev niisama süüa .

Vegan! Piimavaba kringel..

Kujutis
Pärmitaigen : Lisad kuivained jahu,pärm,vanilli,suhkur kaussi. Lisad sooja vee koos natukese kaerapiimaga, ja lisad jahu segule. Segad ühtlaselt läbi et, tekiks ühtlane taignapall, ning paned pooleks tunniks kerkima.. Poole tunni möödudes puistad jahu lauale , võtad taignapalli ja rullid ühtlaselt laiali lauale. Määrid peale metsapähklikreemi, rullid kokku, moodustad ringi, ja paned ahju. Esimese või kihiga, ( Keiju või võiks olla natukene üles sulatatud, et saaks m äärida). Küpsetad ahjus, ja siis lisad teise või kihi. Kui kringel on ilusti küpsend. Sulatad vee vannil shokolaadi, ja lisad kringlile glasuuriks, lisad pähkleid või muud meelepärast. Ja lased jahtuda.

Vegan ! Piimavabu shokolaade. ( Mulle endale teadmiseks )

Kujutis
Pildistatud üles Kiviõli Coopis, Maximas, Rimis, Grossis asetsevad piimavabad shokolaadid..

Vegan ! Lasanje.

Kujutis
Piima ja lihavaba! Seda lasanjet sai kunagi palju tehtud Blissis töötades. Tol momendil piirdus lasanje tegemine ainult tomatipastade vahele panemisega. Aga kaua sa seda tomati pastat koguaeg vahele paned, kohandasin selle ümber jahu kastmega, mis üllatuseks hakkas mehele meeldima. *Lasanje plaate *Tomatipasta *Küüslauk *Nisujahu *Taimne piim *Õli * Köögiviljapuljong.. *Nature Moi ( taimne juust) *Kartul ( keedetud.) Jahukaste: Kuumutad õli pannil,lisad tükeldatud küüslaugu, praed kergelt läbi, lisad jahu, segad läbi, ja lisad riisipiima. Ja kuumutad kuni kaste pakseneb veidi. Vegan juustu katteks keedad , ühe kartuli ( kuubikutena) väheses vees hästi pehmeks, nõru tasin vee ära lisasin riisipiima natuke, ja Nature Moi vegan juustu, blenderdasin läbi. Ega seal muud polegi, kui laod plaadid eelnevalt jahukastega kaetud plaadi põhjale, ja siis vahepeal tomatipüree, ja kuis endal soovi jälle jahukaste, ja tomatipüree. Ja katad viimasena selle kartuli-riisipiima-vegan juus

Vegan! Võiküpsised.

Kujutis
Piima ja munavaba! *Evesol margariin (taimne) *suhkur *Nisujahu *Tuhksuhkur *Näputäis soola

Vegan! Seitan . e nisuliha.

Kujutis
Nisujahu Soola Külma vett. Keetsin seitani hiljem vees, ning lõikasin kuubikuteks. Ning praadisin õlis sibula ja seentega, lisasin taimse köögikoore, ja köögiviljapuljongi, ja natuke jahu.. Ning sellest tuli ime hea strooganov..

Vegan! Piimavabad vastlakuklid.

Kujutis
Kuna mu vastlakuklid pärmitaignast tulevad igavesti väärakad, siis ma loodan leida alati just piimavabu kukleid. Eelmisel aastal tegin pärmitaigna ( ja no kui väga kriitiline olla siis mulle üldse ei meeldind mu pärmitaigen,vähemalt kukleid tehes..).. Vahel on sellest söögi tegemisest, meisterdamisest , nii villand, eks ma ka väsin,onju.. Aga äärmisel juhul , kui ma üldse midagi ei teeks ( siis tõenäoliselt mitte keegi , sooja toitu ei näekski) .. Ma ei taha minna enam kunagi kulinaaria letti, tunda end kehvasti, sest paluda ühele piimavabalt ja teisele lihavabalt asju, ma olen nii palju neid pilke näind ja seda hukka mõistu, endamisi leti taga pobisedes, kuis ma palun liha ja piimavabu asju, et põhh mingi vegan olen w. Ei mina ei ole päris läbi ja lõhki vegan. Aga ma ei saa ka vihata neid, sest ma ütlesin altari ees "jah" ühele sellisele ja elan ka koos temaga, kas ma peaks teda vihkama? Ei ma ei häbene neid inimesi,kes on otsustand veganluse kasuks .. Mul on isiklik põhju

Vegan! Hiinakapsa- porgandisalat.

Kujutis
* Hiinakapsas *Porgand *Mais *Oatly kaerakoor *Vegan majonees *Suhkur Tükelda hiinakapsas, riivi porgand , lisa mais. Sega oma vahel kokku Oatly kaerakoor ja Vegan majonees, ning lisa see hiinakapsa-porgandi segule, sega ühtlaselt läbi ja lisa suhkur. Ja sega veel üks kord. Salat on hea lisand kõiksugu toitudega : Riisi,kartul,tatar jne. :)

Vegan! Kartuli-rösti.

Kujutis
Piima,muna ja lihavaba! *Kartul *Porgand *Sibul *Sinine Keiju. Riivi porgand ja tükelda sibul kuubikuteks. Keeda kartul pool pehmeks koorega,koori kartul  ning riivi jämeda riiviga ribad, sega kokku porgandi ja sibula kuubikutega ja maitsesta soolaga. Määri koogivorm rasvainega kokku ja ,pressi kartuli-porgandi-sibula mass vormi. Küpseta 30 minutit või nii kaua kuni pealt on kuldpruun. Hiljem puistasin peale veel rohelist sibulat. Ja tegin ühe tunni kurke kõrvale..

Vegan! Maapähklikreemi pallid , tumedas shokolaadis.

Kujutis
Piima ja munavaba! Nutego maapähklikreem pähkli tükkidega (kergelt soolane) Tume Bitteri shokolaad. Nisujahu. Tõsta maapähklikreem kaussi , ja lisa nisujahu. Mõõdukalt täpselt nii palju et, nakkuks kokku ja saaks teha pallid. Pane sügavkülma tarduma, 20 minutiks. Sulata veevannil shokolaad ja keeruta maapähklipalle shokolaadis,kuniks nad on üleni kaetud shokolaadiga. Puista peale maapähklipuru ja pane sügavkülma. Hea on hoida neid edaspidi sügavkülmas ja süüa. Toatemperatuuril kipub ruttu sulama.. Hea magus amps..