Postitused

Kuvatud on kuupäeva september, 2019 postitused

Nature Moi juustud Janile.

Kujutis
Need tuleb kuidagi Janile meeldivamaks saada, eks ma annan nüüd homme teada, mis ma neist teha plaanin , ja kuis need Janile maitsevad. Tal oli kiusatus juustu järgi , ja andsin talle ühe viilu sellest juustust. Sellest on nii palju aega möödas kui ta esimest korda seda juustu sõi. Aga ta tõukas nüüdki tagasi, ei ta ei taha seda... Kui mul tõesti sellest midagi head teha ei õnnestu, nii et ka laps sööma saaks. Peab hakkama jälle Violife Block Originale juustu, sest see on miski , mida ta kindlasti sööb, ta ei näeks isegi vahet :) Sest nii ehe. Ma võin tõesti oma sõnu süüa , ja lubada et ma enam Veggost ei telli. Kuid kui tulebki välja et , üks kõik mil moel pole võimalik seda juustu sööma saada, tuleb siiski tellida.. Kuna hind samaväärne Nature Moiga , aga maitse ehedam.. Mind kohutab aint mõte , kas ma seda jälle nii pikalt ootama pean. Sest tahaks kindlasti Oatly kaerapiima ka Janile proovimiseks ära tellida.. Aga eks näis.. Ma tahaks kunagi väga loota et, pojal läheb

Piimavaba nädal II / 28.09-

Kujutis
28.09.19 Rosina- Kaerahelbepuder. *Kaerahelbed *Vett *Rosinaid (leotamiseks ka vett) Kartulisalat  *Kartul *Hernes Salati kurk Porgand Värske kurk Sibul Paprika Maks & Mooritsa 77,7% lastevorst (piimavaba) Vegan Majonees Oatly kaerapõhine köögikaste ( alternatiiv hapukoorele) Soola    29.09.19 Omlett lastevorsti (Maks&Moorits 77,7% piimavaba) ja tilliga. Munad,  Maks&Moorits 77,7% piimavaba Tilli Soola Kana-Karri ( Jani lemmik) *Riis *Kanafilee Porgand *Paprika Sibul Alrpo köögikaste Karri maitseaine Till 30.09.19 Sprotid õlis Makaronid juustuga. *Makaronid *Keiju või (piimavaba) *Nature Moi vegan juust *soola 01.10.19 Makaroni-"piima"supp *Makaronid *Mandlipiim *Soola 2.10.19 Keedetud kartul ja porgand / külmakastmega *Kartul *Porgand *Coopi taimne köögikaste *Tilli *Soola *Vett Valsoia granadilli-virsikujogurt (piimavaba) 3.10.19 Kartuli-kaalika ahjuvorm *Kartul *Kaal

Elutoa remont.

Kujutis
Mulle meeldib mets, kohe rämedalt meeldib. Ja mõtlesin , kui kunagi elutoa ette võtma peaks , tahaks kohe kindlasti et, seal oleks metsa teemaline tapeet. Ja mu soov täitus.. Vana tapeet , maha võetud. Ma kujundan oma korteri ise, ostes oma ära nägemise järgi asju, ehitusmaterjale , mida iganes. Suurt mehega konsulteerimata, nii et mulle meeldib minu kodu täpselt sellisena nagu ta , kui teistele ei meeldi, pole see minu mure , sest ma ise elan siin .. Ja ülejäänus võib mees mind süüdistada ..

Ilus taevas , Kiviõlis.

Kujutis

Lohutuskann : Poja Marvole kutsu.

Kujutis
Plaan oli teha pojale esi algselt jänes, kui aga hakkasin mõtlema, mis põhimõte on jänesel, ja mis seos on meie pisikesel Marvol üldse jänesega, siis mitte mingisugust. Tegemisega,  arenes see üldse koera moodi, ja vot koeraga on Marvol juba seos küll :) Ta sündis kollase koera aastal, väikeste keerudega, tuleb just täpselt selline lohutuskann, mis just pisikest kõnetab.. Kutsu pea, üritasin teha , võimalikult tihendates aasades. Selle ühe pea tegemiseks kulus 5 tundi.                                                                Lisandusid kõrvad. Pea, kõrvad, käpad ja kere valmis. Puudu on veel jalad , ja traksi püksid ( sinisest merinovillast) Praegu nii palju tehtud..

Väljakutse : Teadlase kitel.

Kujutis
Kui kitel see on, on kaheldav. Kuid kui mulle vahendati, et Öökooliks pole midagi Dresscodeina selga panna, hakkasin poole öö pealt ,kangast lõikeid tegema , ja õmblesin pea 3 tundi kõike kokku. Tütar hommikul esimese asjana, tuli minu juurde ja ütles " Aitähh, aitähh , aitähh".. :) Viisin selle tema tuppa kui see minu jaoks enam vähem valmis oli, laps oli väga rahul... Tuleb tunnistada et, see käsitsi õmblemine ei anna just kõige paremaid tulemusi, ja mul oleks kohe kindlasti õmblusmasinat tarvis, siis jääks tulemus ilusamana..  Aga kuna mehele sai auto ostetud, tuleb praegu õmblusmasina mõtted maha matta , ja oma soovid taha plaanile jäta. Ja jätkata sellega , mis võimalus on.. On ,mis ta on, vähemalt  millegagi minna oli.. :) Lõiked tehtud, ja üldmulje, milline ta olema saaks. Oli ette nähtud ka varukad, aga lõppkokkuvõttes laps siiski ei tahtnud neid..

Soetasin Jackie Chani eluloo raamatu/ tema personaalse autogrammiga.

Kujutis
Lähtuvalt mehe siirast imetlusest selle näitleja vastu, soetasin ka endale selle raamatu. Raamat on väga inspireeriv, ühtlasi naljakas, ja aus .. Tema sünnist kuni selleni ,kuhu ta välja jõudnud on.. Hea lugemine.  Tema moto , mis kummitama jäi , oli " ISegi kui ma ebaõnnestun, vähemalt ma üritasin !" Ja tegelikult nii see ongi..

Rosina-vaniljekirngel.

Kujutis
Maiustamiseks kõigile, aga Jan ei tahtnud üldse. Issi ja tütar sõid ise ära. Ma nii  tahaks et, poja hakkaks ka kodus paremini sööma, ta on nüüd jälle kuidagi kõhklev.. Kringel on spetsiaalselt tehtud sellisena et,ka tema süüa saaks. Kuid ei tuntud huvi üldse..

Kukeseened..

Kujutis
Ohh kuis ma armastan seeni, nad on ülimaitsvad, ja hästi palju häid aminohappeid täis. Oleks mul rohkem seenetundmist , käiks neid isegi korjamas, aga paraku no ei jää meelde ,mis on mis, ja nende ise äralikud erinevused lähevad ka alati kõrvust mööda. Riisikad tunneks kohe ära, ja kukeseene,pilviku,sirmiku.. Aga ülejäänusid mitte väga. Sellegi poolest , ma ülimalt naudin seene hooaega. Ja ükski aasta ei saa ilma kukeseenteta. Nii kui poes näen, no läheb kohe korvi, sellel perioodil muidugi ka kirutakse, et Jälle seened, küll üks ja teine ei taha neid. Aga Jangi ,sööb seeni ülima hea meelega. Üks lemmik pitsa ,mida ma teen on seene-peekoni , ja no see läheb ülimalt peale .. Kukeseened läksid kastmeks ..  :P

Flamingo, flamingo, flamingo..

Kujutis
Kiiks !   

Toorjuustu kook / Digestive küpsise põhjal.

Kujutis
Tuli isu toorjuustu koogi järgi. Sai üli maitsev, maksimaalselt 2 tundi, ning kook oligi kõik ära söödud. Kaunistuseks füüsal ja vaarikad. Tegin koogi põhimõttega endale , ja minu üllatuseks olid ,mees ja tütar need kaks kes ka kohe tahtma hakkasid. Vast 2 lõiku sain.. Rohkem teha ei jaksa... Jan kahjuks :/ pidi leppima oma Alpro vanilli desserdiga, sest no see on PIIM; PIIM, ja veelkord PIIM. Aga tal polnud selle vastu ka midagi, talle väga meeldivad Alpro desserdid, anna mõned tunnid ja 4-ne desserdi pakk ongi otsas. :D

Kõrvitsa pea.

Kujutis
Jah , ma tean et, Eestis Halloweeni ei tähistada. Aga ka mul oli nii suur kihk teha omale kõrvitsapea, ära õõnestada ja teha need kuulsad silmad ,nina ja suu.. Ja sai nii vahva ! :) Pimedas kui küünal sees on ,ja  see efekt.  Wow !

Tütre nukule müts.

Kujutis
Helkivast lõngast.

Kõrvarõngad ..

Kujutis
Ostsin Keskuse kanga poest, kõrvarõngaste jaoks vajaliku materjali. Ning tegin omale isikupärased kõrvarõngad , miinus muidugi see et, kõrvarõnga haagi osad ei passi minu olemasolevate kõrvaaukudega. Üksi ma neid kõrva ei saa :D Ainult abiga.

Piimavabu leide poest..

Kujutis

Vannitoa riiul.

Kujutis
Järele jäänud liimpuit plaadist, tegin vannituppa riiuli. Ohh kui hea on nüüd kõiki asju ühest kohast võtta. :)

Täitus 3 aastat.

Kujutis
Tegin abikaasale kingituse, ja kinkisin ta lemmik JägerMeistri puuris. Ei ole joomiseks mõeldud, vaid seisab kapis. Liiga eriline et, avada.. las jääda mälestuseks.