Mai 2014

Kartulipuder seente ja värske kurgiga.
Koori kartulid (kogus sõltub sellest,kui paljudele plaanid süüa teha),keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks,lisa piim ja tabi kartulid pudruks,lisa soovi korral maitseained. Ise lisasin kartulimaitse ainet,seejärel tükelda sampiljonid, värske kurk ja kirsstomatid, ja prae pannil kõik läbi, maitsesta vastavalt enda soovile. Ise piirdusin ainult soolaga, ja seened,kurk ja tomatid jäid selliseks mõnusalt naturaalseks.. Serveeri koos kartulipudruga.. Ülimaitsev ja kevadine toit !

 Isetegemisi: Heegeldatud kott.
Aasta 2013.



 Isetegemisi : Kaltsuvaip.
Minu esimene katse teha kaltsuvaipa , aega võttis päris kaua sest esialgu tahtsin alustada üldse ringikujuliselt selle tegemist aga vaatasin et, ei olnud kuigi ilus , ja tegin uuesti.. Õmblesin käsitsi kokku.. Tükk tegu sellega.




Tegemist on olnud küll ja küll, vahepeal sai eemal oldud ja aeda ära koristatud, ning koolis vestlusel käidud.. Aed nõudis tükk tööd,meil oli kunagi kaks kasvuhoonet, milles vanaisa kunagi roose kasvatas , nüüdseks üks neist on õnneks maha lammutatud , aga väiksem osa sellest tuli juppideks saagida, ja maapind tuli ka ühtlaseks teha, palju kaevamist, rehamist ja aed näeb palju kobedam välja kui ta ennem oli, aga see selleks. Vahepeal sai ka saiakesi küpsetatud , lisan ka pildi  
 Sai ka proovitööd käidud tegemas koolis, no ega sellest palju rääkida pole aga vähemasti positiivne ja hea tunne on et, rahule jäädi.. Ise ka tunnen et, olin nii tubli  Õige varsti, nüüdseks nädala pärast on minu elukaaslasel juba 32. sünnipäev. Selleks puhuks saab nagu igal teiselgi aastal ise tort tehtud. Selle aasta tort on juba vaikselt peas läbi mõeldud,milline ta tuleb, aga seda näete alles järgmise nädala laupäeval.. 
Samuti on mul üks suur plaan hakkata üht mänguasja taaskord tegema, ja see oleks " Minions " , tütar vaatab siin Youtubes neid "Banananananaa" ja "YMCA " Minionsi laule , ja talle väga paistavad meeldivat need tegelinskid. Õige varsti saab ka seda tegema hakkata.. Seniks aga kõike kaunist, ja imelisi ja nutikaid isetegemisi teile kõigile..


 Emadepäevaks !
Tegin emadepäevaks shokolaadi täidisega kringli, puistasin peale veel shokolaadipuru.. paar minutit ja kringel otsas oligi 
 Mehe 32.sünnipäev.
Ja ongi mehe sünnipäev nüüdseks selja taga, minu elukaaslane sai eile 32.aastaseks. Ja nagu ma eelnevas postituses mainisin , ootasin ma väga mil saan jälle tordi teha. Tegin seekord võikreemiga, mind küll vaadatati imestava pilguga "et, miks võikreemiga?" et, see ju "Öäk "..  Aga vot kui sööma asuti kooki, siis kiideti et, väga maitsev ja super tort ikka.. Kartulisalatit hakkasin ma tegema 16.mail, tuleb paraku tõdeda, et mulle ei meeldi teha kartulisalatit , veel enam kui kartulid keevad 4 tundi, aga kui oleks asjalikum pliit, siis on hea teha küll.. Asusin kringlit ja torti tegema 17.mai hommikul ,kringel tuli suust sulavat shokolaadine nagu ma endiselt teha armastan ja tort tuli ülihea ! Suurem päev nüüd selja taga ja nüüd tuleb ette võtta ja vanaema tood lõnga tokk lõngakeraks kerida..  Päikest teile kõigile ! Ja nutikaid ise tegemisi..
 Kringel ja Sünnipäevatort võikreemiga.
 Kartulisalat,kringel ja tort.
 Tort lähemalt.(Kaetud värvilise kookospuruga ja martsipaniroosid ja lehed.



 Sünnipäevalise lilled..



 Heegeldatud : Sokid.
No kuna olen ikka heegeldamise peal väljas ja üritan koguaeg midagi uut seoses heegeldamisega juurde õppida ja teha, siis ei ole veel kudumisele üle läinud. Nii siis 2 sokki tegin ma 8 päeva , kuna nad on küllaltki õhukesed ja peenest lõngast valmistatud, siis nad ei sobi väga pika ajaliseks käimiseks vaid pigem näiteks magades, jalgasid soojendama  Materjali infost ka siis :
Lõng : Italian Collectiopn Toscana
Koostis : 50% akrüül,40% vill, 10% alpakavill.
Lõnga läbimööt : 2-3mm




 Küpsetisi : Kohupiimakorbid.











 26.Mai.2014 Tegemisi
Õues on meeletult ilusaks läinud, vahepeal sadas sind rajudat vihma.Olime parasjagu õues katuse all ja sai ikka kaeda,kuis kallas.  Üks pott mille ma , ääre kivile asetasin , sinna voolas nagu kraanist kogu see vihm sisse,sellise survega. Väga äge vaatepilt..  Mul on pildid ka sellest aga ma ei hakka neid siia praegu lisama .. 
Tegemisi on ikka olnud, no praegu on küll heegeldamine unarusse jäänud. Sest pole tulnud pähe midagi sellist,mida järgmiseks teha võiks.. Aga olen üritanud ära kasutada tükike loodusande..
Valmistasin kuusevõrsesiirupi. Üks hea magus siirup. Laps tahtis küll rohkem saada, sest tema arvates on see nii magus nagu mesi aga paraku see ei ole kohe ära söömiseks vaid igapäev natukene võtmiseks,et oleks kaitstud ja terved.. Lisan ka pildid ja kasulikud omadused:




 Rögalahtistava, diureetilise, põletikuvastase, valuvaigistava ja desinfitseeriva toimega.
Rohelistest okastest valmistatud vahendid aitavad võidelda selliste haigustega, nagu bronhiit, bronhiaalastma, gripp, angiin, radikuliit, neuralgia, reuma, südame-veresoonkonna haigused, sapipõie haigused, ainevahetushäired, ning aitavad üle saada avitaminoosidest ja tugevdada immuunsust.

Meie võtame seda ühe hariliku pitsi põhja täie.. Aga võib võtta ka 1 supilusikatäis igapäev.Vaatasin et, internetis kuskil oli ka see siirup müügil igasuguste lisadega, ja maksis peajagu 25€.Küllaltki kallis, aga kui seda nii lihtne teha on ja kõik on omast käest saada, võib 1h 30 minutiga selle ise valmis teha. Proovisin ka enda peal, täna mul selg valutas,see on täiesti paratamatu , peale lapse ilmale toomist, on seljavalud pidevad nähtused, võtsin pitsipõhja täie ära, tundsin kuidas seest soojaks läheb ja valud ära kadusid..Lihtsalt Super!  Soovitan.

 Ja meie armas taksipoiss Tommi on ka jälle vanemaks saanud.. ja suuremaks kasvanud. Teeb ikka krutskeid ja mürab pidevalt Tsekiga (1 aastane).. Hästi aktiivne ja sõbralik neljajalgne.. Tommi on meil 7 kuune juba..

Päikest ja mure vabat mai kuud teile, kallid isetegijad!
 

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Purgiliha.

Ühe tunni krõmpsud kurgid.

Akna põsed..