Veebruar 2014

Head sõbrapäeva ,kallid isetegijad ! 

 Küpsetisi : Võiroosid. 

Koostis:
2,5 dl piima
30 g pärmi
1 - 2 sl suhkrut
0,5 tl soola
100 - 150 g võid
400 - 450 g nisujahu

Määrimiseks:
muna

Valmistamine:
Valmista kihiline pärmitainas. Selleks valmista esmalt tavaline pärmitainas, millele lisa vaid 1/3-1/2 ettenähtud võikogusest. Lase kerkida.
Siis rulli tainas 1-1.5 cm paksuseks, piklikuks ja neljakandiliseks. Kata 2/3 tainast pehme võiga. Võita osa tõsta võiga määritud tainale ja kata ülejäänud võise tainaosaga. Nii saad 3 tainakihti, nende vahel 2 võikihti. Lase tainal jahedas kohas kaetult 20-25 minutit seista, siis rulli uuesti õhukeseks, piklikult ja neljakandiliseks, lase taas seista.
Rulli valmis tainas õhukeseks, umbes 1 cm paksuseks. Lõika 8x8 cm ruudukujulisteks tükkideks. Tõsta tainanurgad keskele ja suru kokku.
Vormitud saiad aseta võitud plaadile, lase kerkida. Määri pealt munaga ja küpseta kuldseks. 

 Kokkamisi: Kookospallid.



 Valmimisjärgus : Heegeldatud kott ..
Kuna ma suutsin mingil puubriketti kotte tassides käe välja väänata, siis heegeldatud kott on praegu oma tegemisega soiku jäänud. Kui käsi parem , ja saan edasi teha siis lisan ka pildi..



 Sõbrapäevaks : Õele ! 
Kuna ei võimaldanud nii väga suurt midagi teha sest randmes andis valu tunda, otsustasin vahepeal millegi lihtsama kasuks ja tegin oma kulla-kallile õele sõbrapäeva kingi tagant järgi..Karbi sisu näete siis kui ma oma mehe telefonist pildid kätte saan ja siia üles laen.. 

Kinkekarp.





Ja nüüd siis kingitus.
Leidsin pööningut koristades vanemat sorti taskukella ,millel ei olnud enam seiereid ega seda numbritablood peal ,puhastasin ära .. Lõikasin sobiva pildi , sisu tegin kindlaks Mullitaja korgiga,see oli täpselt sama suur kui taskukella sisu.. Otsisin plastik tüki ja panin selle nagu " klaasiks " ette. Ja valmis ta mul oligi !



 Suurepärane kink ja hea tuju garanteeritud!

 Küpsetisi: Juusturullid.
Jõudsin pilti teha kiiresti, kuna vaagnalt kaovad need välgu kiirusel .. 
Lapsele ja issile väga maitsevad..Muidugi enda vaieldamatu lemmik ka , lihtne teha ja maitsvad.



 Vahelduseks: Meie pereliige Tommi.
4 kuune 





Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Purgiliha.

Ühe tunni krõmpsud kurgid.

Akna põsed..